Geschiedenis

In bijna 60 jaar tijd heeft WVK-groep tal van ontwikkelingen doorgemaakt. Die hebben het karakter van de organisatie bepaald. Er kunnen drie perioden worden onderscheiden.

1956 – 1980: WVK-groep als zorginstelling.
In de eerste decennia stond de zorg voorop. Mensen met een beperking moesten verzekerd zijn van passend en aangenaam werk in een beschermde omgeving.

1980 – 2000: WVK-groep als bedrijfsorganisatie.
Slechte economische omstandigheden dwongen WVK-groep bedrijfsmatig te gaan werken. Tegelijkertijd groeide het besef dat mensen met een beperking meer arbeidsvreugde ondervinden als ze volwaardige producten vervaardigen. Aan de zorgtaak wordt daarom een bedrijfsmatige aanpak toegevoegd.

2000 – heden: WVK-groep als arbeidsontwikkelbedrijf.
De basis blijft: sociale zorg die gestoeld is op bedrijfsmatig werken. Daar wordt een nieuwe dimensie aan toegevoegd. WVK-groep probeert voortaan banen te realiseren voor iedereen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, dus niet enkel voor mensen met een beperking. Banen worden bij voorkeur gezocht in het reguliere bedrijfsleven omdat dit de maatschappelijke integratie bevordert.

Relaties van WVK

Nieuws

Beste wensen WVK-groep wenst iedereen Prettige Kerstdagen en een gelukkig 2019.
Lees verder Benoeming beoogd directeur Francois Baudoin is de beoogd directeur van het Participatiebedrijf dat medio 2019 ontstaat.
Lees verder Masterclass transities Reintegratie kan alleen succesvol zijn als wordt uitgegaan van de kracht én de mogelijkheden van de uitkeringsgerechtigde. Die boodschap verkondigde Ray Geerling tijdens enkele masterclasses bij WVK-groep.
Lees verder