Geschiedenis

In bijna 60 jaar tijd heeft WVK-groep tal van ontwikkelingen doorgemaakt. Die hebben het karakter van de organisatie bepaald. Er kunnen drie perioden worden onderscheiden.

1956 – 1980: WVK-groep als zorginstelling.
In de eerste decennia stond de zorg voorop. Mensen met een beperking moesten verzekerd zijn van passend en aangenaam werk in een beschermde omgeving.

1980 – 2000: WVK-groep als bedrijfsorganisatie.
Slechte economische omstandigheden dwongen WVK-groep bedrijfsmatig te gaan werken. Tegelijkertijd groeide het besef dat mensen met een beperking meer arbeidsvreugde ondervinden als ze volwaardige producten vervaardigen. Aan de zorgtaak wordt daarom een bedrijfsmatige aanpak toegevoegd.

2000 – heden: WVK-groep als arbeidsontwikkelbedrijf.
De basis blijft: sociale zorg die gestoeld is op bedrijfsmatig werken. Daar wordt een nieuwe dimensie aan toegevoegd. WVK-groep probeert voortaan banen te realiseren voor iedereen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, dus niet enkel voor mensen met een beperking. Banen worden bij voorkeur gezocht in het reguliere bedrijfsleven omdat dit de maatschappelijke integratie bevordert.

Relaties van WVK

Nieuws

Nieuwe interim-directeur Wim Schreuders (59), directeur van organisatieadviebureau Public Servants, is aangesteld als interim-directeur van WVK-groep. De aanstelling, die op 1 november ingaat, geldt vooralsnog voor een periode van drie tot zes maanden.
Lees verder Samenwerking Lunetzorg en WVK-groep rond dagbesteding Lunetzorg en WVK-groep zijn gaan samenwerken rond arbeidsmatige dagbesteding. Begin september is een pilotproject van start gegaan waarbij acht cliënten van Lunetzorg een werkplek hebben gekregen op de WVK-vestiging Raambrug. 
Lees verder Jetty Eugster nieuwe voorzitter WVK-groep Jetty Eugster, waarnemend burgemeester van Reusel-De Mierden, is door het algemeen bestuur aangewezen als nieuwe voorzitter van WVK-groep. Zij volgt Anja Thijs op die terugtrad als burgemeester van Eersel.
Lees verder