Geschiedenis

In bijna 60 jaar tijd heeft WVK-groep tal van ontwikkelingen doorgemaakt. Die hebben het karakter van de organisatie bepaald. Er kunnen drie perioden worden onderscheiden.

1956 – 1980: WVK-groep als zorginstelling.
In de eerste decennia stond de zorg voorop. Mensen met een beperking moesten verzekerd zijn van passend en aangenaam werk in een beschermde omgeving.

1980 – 2000: WVK-groep als bedrijfsorganisatie.
Slechte economische omstandigheden dwongen WVK-groep bedrijfsmatig te gaan werken. Tegelijkertijd groeide het besef dat mensen met een beperking meer arbeidsvreugde ondervinden als ze volwaardige producten vervaardigen. Aan de zorgtaak wordt daarom een bedrijfsmatige aanpak toegevoegd.

2000 – heden: WVK-groep als arbeidsontwikkelbedrijf.
De basis blijft: sociale zorg die gestoeld is op bedrijfsmatig werken. Daar wordt een nieuwe dimensie aan toegevoegd. WVK-groep probeert voortaan banen te realiseren voor iedereen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, dus niet enkel voor mensen met een beperking. Banen worden bij voorkeur gezocht in het reguliere bedrijfsleven omdat dit de maatschappelijke integratie bevordert.

Relaties van WVK

Nieuws

Veranderingen rond Participatiebedrijf Er wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van het nieuwe Participatiebedrijf. Dat geeft veranderingen. Sommige dingen blijven echter ongewijzigd.
Lees verder Bedrijfsplan Participatiebedrijf De directeuren van GRSK en WVK-groep hebben het bedrijfsplan gepresenteerd voor het nieuwe Participatiebedrijf dat vanaf 1 januari 2019 in de Kempen de Participatiewet en de Wet Sociale Werkvoorziening moet gaan uitvoeren.
Lees verder Cursus Doorgroei Dertien WVK'ers ontvingen op 25 januari een fraai certificaat. Zij hadden met succes de cursus Doorgroei afgerond.
Lees verder