Over WVK-groep

WVK-groep heeft inwoners van de Kempen in dienst die in het verleden vanwege hun beperking niet aan een reguliere baan konden komen. Zij deden een beroep op de Wet sociale werkvoorziening en kregen, na indicatie, een sw-baan aangeboden. Hun beperking kan lichamelijk, verstandelijk of psychisch van aard zijn. De Wet sociale werkvoorziening bestaat niet meer. Daarom komen er geen nieuwe medewerkers meer op de loonlijst van WVK-groep.

Vandaag de dag biedt WVK-groep op een andere manier ondersteuning aan mensen die niet op eigen kracht aan betaald werk kunnen komen. Dat gebeurt vanuit de Participatiewet die op 1 januari 2015 van kracht is geworden. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, veelal uitkeringsgerechtigden, zet het bedrijf reïntegratietrajecten in. Zij worden via WVK-groep toegeleid naar een reguliere baan. Die is niet altijd meteen beschikbaar, daarom is het soms nodig kandidaten eerst werkervaring te laten opdoen bij WVK-groep.

Met 800 medewerkers beschikt WVK-groep over de kracht van arbeid. Werkgevers in de regio kunnen daar hun voordeel mee doen. 

Relaties van WVK

Nieuws

Nieuwe interim-directeur Wim Schreuders (59), directeur van organisatieadviebureau Public Servants, is aangesteld als interim-directeur van WVK-groep. De aanstelling, die op 1 november ingaat, geldt vooralsnog voor een periode van drie tot zes maanden.
Lees verder Samenwerking Lunetzorg en WVK-groep rond dagbesteding Lunetzorg en WVK-groep zijn gaan samenwerken rond arbeidsmatige dagbesteding. Begin september is een pilotproject van start gegaan waarbij acht cliënten van Lunetzorg een werkplek hebben gekregen op de WVK-vestiging Raambrug. 
Lees verder Jetty Eugster nieuwe voorzitter WVK-groep Jetty Eugster, waarnemend burgemeester van Reusel-De Mierden, is door het algemeen bestuur aangewezen als nieuwe voorzitter van WVK-groep. Zij volgt Anja Thijs op die terugtrad als burgemeester van Eersel.
Lees verder