Samenwerking Lunetzorg en WVK-groep rond dagbesteding

Het productiewerk waar de Lunet-clienten – allemaal mensen met een verstandelijke beperking – mee aan de slag gaan, moet bijdragen aan hun zelfstandigheid en maatschappelijke integratie. Lunetzorg en WVK-groep wisselden al wel eens medewerkers uit, maar met het nieuwe project krijgt de samenwerking een structureel karakter. En die lijkt goed uit te pakken. Was het oorspronkelijk de bedoeling de Lunetters een aparte werkhoek te geven, al na een paar dagen bleek een integratie met de rest van de WVK-medewerkers probleemloos te verlopen. Beide instellingen maken zo gebruik van elkaars kennis en kunde en daar plukken alle medewerkers de vruchten van. Als het pilotproject succesvol verloopt (alles wijst daarop) krijgen vanaf 1 januari 2018 meer Lunetzorg-cliënten een werkplek bij WVK. Miriam Schils, directeur van Lunetzorg, hoopt dat het die richting in gaat. ‘WVK beschikt over een uitstekende infrastructuur en daar maken wij graag gebruik van.’

Carmen Gofers is een van de Lunet-clienten die bij WVK-groep een werkplek gevonden heeft.

Relaties van WVK

Nieuws

Nieuwe interim-directeur Wim Schreuders (59), directeur van organisatieadviebureau Public Servants, is aangesteld als interim-directeur van WVK-groep. De aanstelling, die op 1 november ingaat, geldt vooralsnog voor een periode van drie tot zes maanden.
Lees verder Samenwerking Lunetzorg en WVK-groep rond dagbesteding Lunetzorg en WVK-groep zijn gaan samenwerken rond arbeidsmatige dagbesteding. Begin september is een pilotproject van start gegaan waarbij acht cliënten van Lunetzorg een werkplek hebben gekregen op de WVK-vestiging Raambrug. 
Lees verder Jetty Eugster nieuwe voorzitter WVK-groep Jetty Eugster, waarnemend burgemeester van Reusel-De Mierden, is door het algemeen bestuur aangewezen als nieuwe voorzitter van WVK-groep. Zij volgt Anja Thijs op die terugtrad als burgemeester van Eersel.
Lees verder