Samenwerking Lunetzorg en WVK-groep rond dagbesteding

Het productiewerk waar de Lunet-clienten – allemaal mensen met een verstandelijke beperking – mee aan de slag gaan, moet bijdragen aan hun zelfstandigheid en maatschappelijke integratie. Lunetzorg en WVK-groep wisselden al wel eens medewerkers uit, maar met het nieuwe project krijgt de samenwerking een structureel karakter. En die lijkt goed uit te pakken. Was het oorspronkelijk de bedoeling de Lunetters een aparte werkhoek te geven, al na een paar dagen bleek een integratie met de rest van de WVK-medewerkers probleemloos te verlopen. Beide instellingen maken zo gebruik van elkaars kennis en kunde en daar plukken alle medewerkers de vruchten van. Als het pilotproject succesvol verloopt (alles wijst daarop) krijgen vanaf 1 januari 2018 meer Lunetzorg-cliënten een werkplek bij WVK. Miriam Schils, directeur van Lunetzorg, hoopt dat het die richting in gaat. ‘WVK beschikt over een uitstekende infrastructuur en daar maken wij graag gebruik van.’

Carmen Gofers is een van de Lunet-clienten die bij WVK-groep een werkplek gevonden heeft.

Relaties van WVK

Nieuws

Veranderingen rond Participatiebedrijf Er wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van het nieuwe Participatiebedrijf. Dat geeft veranderingen. Sommige dingen blijven echter ongewijzigd.
Lees verder Bedrijfsplan Participatiebedrijf De directeuren van GRSK en WVK-groep hebben het bedrijfsplan gepresenteerd voor het nieuwe Participatiebedrijf dat vanaf 1 januari 2019 in de Kempen de Participatiewet en de Wet Sociale Werkvoorziening moet gaan uitvoeren.
Lees verder Cursus Doorgroei Dertien WVK'ers ontvingen op 25 januari een fraai certificaat. Zij hadden met succes de cursus Doorgroei afgerond.
Lees verder