Kansen voor extra ervaringsplaatsen

Met het nieuwe afvalproject dat nu bijna een jaar draait in de Eerselse wijk De Molenakkers is het gelukt het restaval terug te brengen tot twee procent, aanzienlijk beter dan het streefcijfer van vijf procent. In het project wordt afval al in de thuissituatie gesplitst in zeven goederen-stromen die vervolgens door twee WVK'ers met een elektrisch transportwagentje worden opgehaald. Vanweg het mooie resultaat wordt het project zo goed als zeker met een jaar verlengd. Ook is de kans groot dat het systeem wordt overgenomen door alle vier de Kempengemeenten wanneer deze per 1 januari 2019 overgaan op een uniforme manier van afvalinzameling. Dat zou een mooie ontwikkeling zijn, want volgens adviesbureau OnsBuro komen er in dat geval 37 werkplekken beschikbaar die kunnen worden ingevuld door mensen die een beroep doen op de Participatiewet.

Twee WVK'ers halen met een elektrisch transportwagentje het afval op in de Eerselse wijk De Molenakkers.

 

Relaties van WVK

Nieuws

Beste wensen WVK-groep wenst iedereen Prettige Kerstdagen en een gelukkig 2019.
Lees verder Benoeming beoogd directeur Francois Baudoin is de beoogd directeur van het Participatiebedrijf dat medio 2019 ontstaat.
Lees verder Masterclass transities Reintegratie kan alleen succesvol zijn als wordt uitgegaan van de kracht én de mogelijkheden van de uitkeringsgerechtigde. Die boodschap verkondigde Ray Geerling tijdens enkele masterclasses bij WVK-groep.
Lees verder